Ugyan, csak a szívgyógyszerem miatt lett pozitív az alkoholteszt – mondja az ittas vezetésen ért képviselő

Kifogás természetesen mindig van kéznél.

Hirdetés

Természetesen egyetlen autós esetében sem felemelő, ha tetten érik a hatóságok, amint a hatályos jogszabályokra fittyet hányva ittasan vezet, de politikusok esetében még cikibb a dolog, hiszen mégiscsak rivaldafényben levő, személyes példájukkal potenciálisan sokakat befolyásoló emberekről van szó.

Márpedig Ben Oni Ardelean, a kormány vezető erejét adó Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselője pontosan így járt.

Hétfőn este lemeszelték Bukarestben egy közúti ellenőrzés során, az alkoholszonda pedig számára igencsak kínos verdiktet mondott: a honatya által kifújt levegőben literenként 0,11 milligrammnyi tiszta alkoholt mutatott ki.

A jutalom nem is maradt el: 1305 lejes bírságot róttak ki rá, bónuszként pedig 90 napra a jogosítványát is felfüggesztették, hogy ezzel is elejét vegyék annak, hogy a közeljövőben megismételje a kihágást.

A honatya azonban nem hajlandó elismerni, hogy a pohár fenekére nézett volna, mielőtt volánhoz ült.

Mivel ő is érzékeli, hogy állítása és az alkoholszonda által mutatott érték között némi ellentét feszül, magyarázata is van.

Hirdetés

Mint mondja, szívgyógyszert szed, mivel alacsony a vérnyomása.

Márpedig a lidokaint néha az alkoholszonda is kijelzi – védekezik a honatya, aki azt mondja: kérte a teszt megismétlését, de a rendőrök ebbe nem mentek bele, pedig szonda csak a gyógyszerre reagálva jelezte ki azt, hogy alkohol van a szervezetében.

Ha csak úgy nem.

Hirdetés