Túl sokan dolgoztak túl keveset: megszüntetik az állások egyharmadát az aradi városházán

Egy csomó vezetői állást is eltörölnek, mert sokan teljesen fölöslegesen kerülgetik egymást a munkahelyükön, az adófizetők pénzéből.

Hirdetés

Az aradi polgármesteri hivatalnál hirtelen rájöttek, hogyan lehet évente 10 millió lejt megspórolni az önkormányzati költségvetésből: ki kell rúgni egy csomó alkalmazottat, mert ahhoz képest, hogy túl sokan vannak, nem ártana növelni a hatékonyságot.

Na de nem ám csak néhány embert küldenek haza, hanem egyenesen 123-at, mi több, a vezetői tisztségeket is lecsökkentik 75-ről (!!!) 59-re, mert hát kiderült, hogy ők is teljesen fölöslegesen kerülgetik egymást a munkahelyükön az adófizetők pénzéből.

Amúgy 1150 alkalmazottja van a hivatalnak, ebből 360 állást szüntetnek meg, de ebből „csak” 123 van betöltve jelenleg. Călin Bibarţ polgármester pénteken azt mondta, a dolog annyira sürgős, hogy már a következő tanácsülésen szavazni fognak az organigramma-karcsusításról.

A városháza nem rég vett fel egy 20 millió eurós kölcsönt, amit vissza kell csöpögtetni lassacskán, már csak emiatt is jól jön ez a megtakarítás. S picit „szellősebb” lesz a hivatal is, az alkalmazottak legalább nem lépnek egymás lábára ásítozás közben.

Hirdetés