Történelmi mélyponton a PSD népszerűsége, az RMDSZ picit izmosodott – így állunk most a pártszimpátiákkal

Koronavírus ide, kríziskezelés oda, a liberálisok még mindig a topon vannak.

Hirdetés

Nagyon elkezdődött az önkormányzati választások kampánya, városainkat, falvainkat tele is tapétázták gyorsan a legjobb szándékúak arcképével, na de lássuk, mit mutat a legfrissebb IMAS-felmérés pártjaink szimpátiaindexéről.

Nos, hát az van, hogy az éppen kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) még mindig stabilan a legnépszerűbb politikai alakulat az országban a maga 33,6 százalékával, míg a Szociáldemokrata Párt (PSD) támogatottsága gyakorlatilag elérte a történelmi mélypontot: az egy hónappal korábbi 23% helyett most alig érték el a 20-at, ehhez pedig a vörös tábor nagyon nincs hozzászokva.

Az USR és a PLUS együttes erővel tovább tudta növelni a népszerűségi indexét, jelenleg a maguk 18 százalékával bronzérmesek.

Az Europa FM által megrendelt felmérés szerint a három nagy kutyán kívül csak a Ponta-féle Pro Románia (10,6%) és az RMDSZ jutna be a parlamentbe. A szövetség nagyon összekapta magát: míg két hónappal ezelőtt 2,2 százalék körül mérték, a tulipánt már a megkérdezettek 6 százaléka támogatja.

Hirdetés

A Traian Băsescu-féle Népi Mozgalom Párt (PMP) és a Călin Popescu Tăriceanu által vezetett ALDE viszont be se jutna a parlamentbe, ha mondjuk holnap lennének a parlamenti választások, mindkettőt 5 százalék alatt mérik.

Hirdetés