Több száz kóbor kutyát engedhetnek szabadon egy bezárásra ítélt menhelyről Kolozsvár mellett

Ha nem történik sürgősen valami csoda.

Hirdetés

Még mindig több mint 400 kutya sorsa bizonytalan, miután a magánmenhelyet, ahol eddig éltek, hamarosan bezárják. A Kolozsvár északkeleti határában, a Szénafüvek völgyében lévő telepet egy bizonyos Radu Țermure hozta létre még évekkel ezelőtt, és sokáig nagy köztiszteletnek örvendett, ám egy idő után jöttek a gondok.

A telep Kolozs megye legnagyobb kutyamenhelyévé nőtte ki magát, azonban kinőtte saját határait is: egy adott ponton több mint ezer gazdátlan ebet gyűjtött oda össze a tulajdonos, ennyi négylábút azonban már nem tudott megfelelően táplálni, az állatok borzalmas körülmények között éltek.

Emiatt tavaly májusban még tüntetést is szerveztek a kincses városban a telep egykori önkéntesei, és civil szervezetek képviselői, hogy a városháza találjon megoldást a sanyarú sorsú állatok védelmében, ám a városháza a füle botját sem mozdította.

Végül 2019 végén Radu Țermure kapott egy felszólítást, miszerint idén nyárig el kell onnan paterolni az ebeket, mert a földterület tulajdonosa építkezni akar. Időközben több mint négyszáz állatot átvettek tőle egyéb menhelyek, de jelenleg még mindig több mint 400 kutya várja a megmentőjét, holott Țermure szerint legkésőbb július 31-ig be kell zárni a telepet.

Hirdetés

Hogy az addig ott maradt ebekkel mi lesz, azt nem tudni, de a városháza remélhetőleg nem fogja szélnek ereszteni őket, mint a 101 kiskutyában.

Már azzal is segíthet, ha örökbe fogad egy kutyust, itt felveheti a kapcsolatot a telep vezetőjével.

Hirdetés