Tippeljen, hol helyezkedik el Románia a világ boldogságtérképén!

Sok mindentől elvitte a kedvünket a járványhelyzet, de egy friss felmérésből például megtudhatjuk, hol kell élni ahhoz, hogy fülig érjen a szánk.

Hirdetés

Bizonyára kevesen tudják (vagy jegyzik meg), hogy március 20-án van a boldogság világnapja – ez az apropója annak, hogy pénteken megjelent a Gallup közvélemény-kutató felmérése, melyből kiderül, hol is helyezkedünk el a világ boldogságtérképén a koronavírus-járvány által nyomasztóvá tett 2020-as év után.

Az ENSZ által megrendelt felmérésből az derül ki, hogy Finnország továbbra is a világ legboldogabb országa (negyedik éve aranyérmesek, valamit csak tudnak az ezer tó országában), megelőzve Dániát, Svájcot és Izlandot.

A koronavírussal folytatott vad küzdelem alapján némileg meglepő, hogy első tíz közé egyetlen nem európai ország fért be, Új-Zéland. Románia ezen a listán a 46. helyen áll, Kazahsztán és Kuvait között, míg Magyarország az 53. helyet csípte meg. Szegény Zimbabwe és Afganisztán zárja a listát.

A kutatásban összesen 149 országot vizsgáltak az alapján, hogy az ott élők mennyire érezték magukat biztonságban a járványhelyzetben, hogyan értékelték a kormányuk intézkedéseit, a víruskrízis mennyiben változtatta meg az életvitelüket.

Hirdetés