Tessék mondani, hol lehet a panaszkönyvet kérni a bosszantóan rengeteg eső miatt?

Már megint másodfokú riasztást adtak ki.

Hirdetés

Gyaníthatóan nem csupán mi unjuk már nagyon, hogy a június eddig gyakorlatilag nyár nélkül telt, viszont a leszakadt csapadékmennyiség miatt a közutakon néhol sokkal jobban közlekedhetünk motorcsónakkal, mint autóval.

Nos, a természetet szokás szerint most sem érdekli különösebben, hogy mit ununk és mit nem, úgyhogy folytatódik az esős idő.

A meteorológiai szolgálat csütörtökön kiadott közleménye szerint a nap folyamán este 11-ig másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetés érvényes záporok és zivatarok miatt szinte az ország teljes területére: az összes székely és dél-erdélyi megye érintett, valamint Kolozs, Szilágy, Bihar és Arad megye hegyvidéki részei is.

A lezúduló csapadékmennyiség minimum 40 liter lesz négyzetméterenként, de lesznek vidámabb helyek, ahol akár a 80 litert is elérheti.

A többi megyében sem lesz sokkal jobb a helyzet: ott elsőfokú, azaz sárga figyelmeztetés érvényes péntek éjjel 2 óráig.

Hirdetés

Itt a négyzetméterenkénti 20-25, illetve helyenként 40-50 liternyi égi áldás mellett viharos szélre, jégesőre, dörgésre és villámlásra számíthatunk.

A Temes megyei illetékeseket pedig ezúton szeretnénk megkérdezni, mivel fizették le az égieket, mivel ez az egyetlen, magyarok által is lakott megye, ahol még elsőfokú riasztás sincs érvényben.

A mázlisták.

Hirdetés