Tényleg jó poén, ha valaki egy embert sétáltat az utcán pórázon járvány idején? (VIDEÓval)

Kínzó kérdéseket vet fel a Gorj megyei eset.

Hirdetés

Meglehetősen furcsa eset miatt kellett eljárniuk a dél-romániai Gorj megye rendőreinek: egy 35 éves férfi vasárnap büszke léptekkel vonult végig Bumbești-Jiu város egyik utcáján, miközben egy másik, 45 éves férfit vezetett pórázon.

Az esetről készült felvétel tanúsága szerint a férfi nagyon beleélte magát abba a szerepbe, hogy ő éppen kutyát sétáltat, mivel különféle feladatok elvégzésére utasította „házi kedvencét”, többek között arra, hogy feküdjön a földre – mindezt ráadásul elég durván.

Mindezt elősegítette, hogy a pórázon vezetett férfi is beleélte magát a szerepbe, miszerint ő éppen kutya: négykézláb kúszott, majd fenyegetően megugatta a produkciót lelkes nevetgéléssel honoráló közönséget.

A rendőrség az ügy miatt a társadalmi együttélés szabályainak megsértése és közbotrányokozás miatt mindkettejükre kétszáz lejes bírságot rótt ki.

Hogy a bizarr eset hátterében mi áll, az egyelőre rejtély. Bár nem elképzelhetetlen, hogy így próbálták meg kijátszani a kijárási korlátozást, amely a házikedvencek sétáltatása céljából lehetővé teszi az otthon elhagyását.

Hirdetés

Bár ahhoz meglehetősen sokat kell inni, hogy valaki azt higgye: ezzel meg lehet téveszteni a rendőröket.

Mondjuk, a felvétel alapján egyáltalán nem kizárható, hogy a főszereplők pontosan ezt tették.

Hirdetés