Tegnap a vírustagadó kollégáit védte, ma már járványszakértőkkel kampányolt az egyik vezető politikus (VIDEÓval)

A politika és a következetesség olykor messzebb vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.

Hirdetés

A politikus olyan, mint a szélkakas: arra fordul, amerről épp fúj. Nem véletlen tehát, hogy a közelgő parlamenti választások zavaros kampányszeleitől a hazai politikusok máris úgy pörögnek, mint túlhajtott ringlispíl a falunapokon.

Így történhet meg az is, hogy Marcel Ciolacu PSD-elnök tegnap (kedd) még a párt vírustagadóit védte egy tévéműsorban, mondván, hogy a vírustagadóknak is kell parlamenti képviselet, ma (szerda) pedig már vitára hívja a nagy ellenfelet, a kormányzó PNL-t járványügyi tematikában.

Köztudott ugyanis, hogy a PSD újabban olyan nagy formátumú járványszakértőkkel erősített, mint a nemzet mikrobiológusa, Alexandru Rafila vagy Adrian Streinu-Cercel professzor, tehát igazi víruskommandóval mennek neki a választásoknak.

Ciolacu most a Facebook-oldalán megosztott rövid videóüzenetben hívja járványvitára a PNL-t, „a PSD járványszakértői versus a PNL járványszakértői” címszóval – a munka munka részét persze Rafilára bízná, aki szerinte már felkészült –, hozzátéve, hogy az ő pártjában igazi szakértők dolgozzák ki a szükségesnek vélt intézkedéseket, nem imposztorok és macskajancsik, mint a PNL-ben.

Hirdetés

Szép kis pálfordulás egyetlen nap alatt, de hát ilyen a politika, mindenhonnan kellenek a szavazatok.

Hirdetés