Te jó ég, mennyi tűzeset volt országszerte ezen a hűvös keddi napon! (VIDEÓval)

Volt dolguk a tűzoltóknak rendesen. Füstös összefoglaló következik!

Hirdetés

Azt eddig is tudtuk az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) felméréseiből, hogy a legtöbb tűzeset rendszerint a téli hónapokban történik, de a mai nap folyamán különösen sok ilyen incidensről szóló hírbe futottunk bele.

A Szatmár megyei Komorzánban egy 51 éves férfi szénné égett a saját otthonában, miután a fával telerakott tűzhelye meghibásodott. A családi ház teteje lángba borult, amire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, és menteni próbálták, amit még lehetett.

Szintén ma egy gyulafehérvári gázpalacktöltő állomáson történt robbanás miatt kellett kihívni a tűzoltókat, egy 60 éves és egy 57 éves alkalmazott első- és másodfokú égési sérülésekkel került a helyi sürgősségi kórház intenzív osztályára. Már kiderült, hogy a tüzet egy felrobbant gázpalack okozta, és sokkal de sokkal nagyobb baj is történhetett volna, ha a szerencsétlenség nem épp a tűzoltóság közvetlen szomszédságában történt volna.

Fotó: ISU Alba

Nagyobb baj is történhetett volna Gyulafehérváron, ha a tűzoltók nem szomszédok…

Buzăuban egy újrahasznosítható anyagokkal teli, 1500 négyzetméteres alapterületű raktár gyulladt ki ma délelőtt, a hatalmas füst miatt a lakosságot is értesíteni kellett a Ro-Alert vészhelyzetekre figyelmeztető rendszeren keresztül.

A városban már délelőtt besötétedett a hatalmas füst miatt.

Hirdetés

A környéken elterelték a forgalmat is, s a sűrű, bűzös füst még a raktártól 2 kilométerre található városközpontban is átszínezte az eget. Szerencsére senki nem sérült meg, viszont az incidens igen komoly légszennyezést okozott a környéken már az előzetes felmérések alapján is. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozhatta a tüzet.

Iaşi külvárosában ez közkedvelt vendéglő, a La Casa mellette felállított hatalmas sátor gyulladt ki, a füstöt még a megyeszékhely központjában is érezni lehetett. Itt is órákig feladatot kaptak a tűzoltók, és szerencsére ezúttal sem sérült meg senki.

 

Hirdetés