Illusztráció

Szorgalmasan rájárt az autópálya-építő munkagépek tartályaira pár Szilágy megyei lakos

Egy hét alatt közel 900 liter gázolajat sikerült lecsapolniuk.

Hirdetés

Amióta Románia autópálya-építéssel próbálkozik, sok módját láthattuk a lopásnak, az sem különleges eset – a mostani üzemanyagárak mellett nem is nagyon csoda – hogy lopják a motorinát a munkagépekből. Szilágy megyében most éppen négy férfi bukott le, akik egy hét alatt 880 liter gázolajat csapoltak le.

A rendőrséget az építkezési telephely felügyeletével megbízott biztonsági cég értesítette arról, hogy augusztus 8–16. között ismeretlen tettesek felfeszítették a Topaszentkirály (Sâncraiu Almaşului) külterületén parkoló munkagépek tartályainak fedelét, és elloptak 880 liter gázolajat.

A rendőrség nem közölte, hogyan akadtak nyomra, csak azt, hogy három házkutatást tartottak, melyek során megtalálták a feltételezett elkövetők által használt műanyag tartályokat. A 22 és 29 év közötti gyanúsítottak topaszentkirályi és hídalmási lakosok. A kár összesen 7500 lej.

Persze, nagyobb összegek is hátráltatták már az autópálya-építést, nem ebbe fog belefulladni az autópályaépítési lendület, az mindenesetre érdekes, hogy egy hétig zavartalanul folytathatták a lopást.

Hirdetés