Szófián is átrobogott a kolozsvári gyors

A CFR nem kegyelmezett a CSZKA csapatának.

Hirdetés

Hagyománytisztelő futballcsapat a Kolozsvári CFR, ugyanis történelme hatodik európai csoportkörös szereplését is ugyanúgy győzelemmel kezdte, mint az előző ötöt, és ugyanúgy két gólt szerzett Szófiában, mint korábban a Roma, az FC Koppenhága, a Basel, a Braga vagy tavaly a Lazio ellen.

A CSZKA ugyan néhány szinttel lejjebb található a focipiramisban, mint a fentebb említett csapatok, ám a főleg afrikai légiósokkal felturbózott bolgár csapatot 12 ezer szurkoló is biztathatta a Vaszil Levszki-stadionban – az UEFA ugyanis engedélyezi a lelátók egyharmadának megtöltését, ha az adott ország kormánya nem rendelkezik másként.

A bolgár kormány pedig, járvány ide vagy oda, ugyanúgy engedte a nézőket meccsre menni, mint a magyarok elleni válogatott meccsre, de ennek ugyanúgy nem volt eredménye, mint az Európa-bajnokságtól elbúcsúzó válogatottnál.

A március eleje óta csak zárt kapus meccset játszó CFR-t sem zavarta a szurkolás, és nagyobb nemzetközi rutinját kihasználva az első félidőben kivárásra játszva megfékezte a hazai rohamokat, a másodikban pedig egy szögletből fejelt és egy büntetőből lőtt góllal eldöntötte a meccset.

Látványos focit most sem tolt a román bajnok, csak szép lassan felőrölte a labdát 62 százalékban birtokló, ám egyre kaotikusabban támadgató ellenfelét, és várja a jövő héten a svájci bajnok Young Boys Bern fellegvári látogatását.

Hirdetés

Európa Liga, A-csoport, 1. forduló:

CSZKA Szófia–Kolozsvári CFR 0-2 (Rondón 53., Deac 74. – 11-esből)

Young Boys Bern–AS Roma 1-2 (Nsame 14. – 11-esből, illetve Peres 69., Kumbulla 74.)

Hirdetés