Skizofréniában szenved, kövekkel, kalapáccsal ölhetett a bascovi mészáros

Újabb részletek derültek ki a keddi ötszörös gyilkosságról, amely megrázta az országot.

Hirdetés

Skizofréniában szenved, évek óta gyógyszert szedett az 53 éves Viorel L., aki kedden meggyilkolta a szüleit, lánytestvérét, testvérét és az 5 éves unokahúgát az Argeş megye Bascovban. Bár tegnap az első források még szúrt sebeket említettek, azóta kiderült, hogy a gyilkos előre megfontolt szándékkal követte el tettét, az áldozatokat pedig kövekkel és egyéb éles tárgyakkal, más források szerint kalapáccsal ölte meg brutális kegyetlenséggel. A férfi ezt követően öngyilkos akart lenni a közeli erdőben, de a kiérkező rendőrök még időben megfékezték.

Közben az is kiderült, hogy a férfinél már 2004-ben hivatalosan megállapították a pszichés zavart, de azóta egyetlen szaktestület sem értékelte újra az állapotát. Az utóbbi 8 évben Eugen Smeureanu pszichiáter foglalkozott az esettel, de mint mondta, évente maximum öt alkalommal vitték el hozzá személyesen a beteget, legtöbbször csak az apja jelent meg nála, hogy megújítsa a fia receptjét.

Viorel L. egyébként eléggé elszigetelten élt, csak a családtagjaival tartotta a kapcsolatot, a ház udvaráról, ahol az áldozatokkal együtt lakott, alig mozdult ki. Az orvos szerint a beteg állapota „rendben volt”, nem látta szükségesnek, hogy megváltoztassa a kezelést, a férfi mostani tette viszont valóságos sokként érte.

Az elkövetőt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték, a hatóságok vizsgálják az ügy körülményeit.

Hirdetés