Shaorma-gate: tovább terjesztik a hülyeségvírust a maszktagadó parlamenti képviselők

A felelőtlen politikusok egyszerűen képtelenek belátni, hogy tévedtek, ezért bírósághoz fordultak és a rendőröket is megfenyegették.

Hirdetés

Miközben a hatóságok könyörögnek a lakosságnak, hogy tartsák be a járványhelyzet miatt elrendelt óvintézkedéseket, a bukaresti gyorsétteremben maszk nélkül botrányt csapó bukaresti honatyák továbbra sem hajlandók belátni, hogy tévedtek.

Adrian Solomon és Irinel Stativă sztoriját mi is megírtuk – röviden: a képviselők védőmaszk nélkül próbáltak shaormát vásárolni egy belvárosi étkezdében, majd a kiérkező rendőröket szidalmazni kezdték, a kasszást pedig rasszista megjegyzésekkel sértegették –, a történetben pedig az a friss fejlemény, hogy a politikusok a bírósághoz fordultak.

Az óvással szeretnék megúszni azt a 4000 lejes bírságot, amit a helyszínelő rendőrök osztottak ki nekik a felelőtlen viselkedésük miatt. Mi több, a két PSD-s parlamenti képviselő most már a rendőröket is perrel fenyegeti. A Digi24 hírtelevízió meg is kérdezte Solomontól, hogy mégis miért fellebbezett, amikor a térfigyelő kamerák felvételei alapján egyértelmű, hogy megszegte a beltéri maszkviselésre vonatkozó szabályt, erre a politikus csak annyit mondott: mert ahhoz volt kedve.

Amúgy akadnak még honatyák, akik maszk nélkül terjesztik a hülyeségvírust a mioritikus hazában: az egyik agyament kijelentése miatt a „Géppuskás” becenévre hallgató Cătălin Rădulescu PSD-s képviselő egy benzinkútnál kezdett el hisztizni, amikor megbírságolták, mert nem hordott maszkot.

A politikus később azt mondta: ő nagy tisztelője Donald Trumpnak, és tőle hallotta, hogy senkit sem lehet arra kötelezni, hogy maszkot viseljen, ezért ő sem hord ilyesmit, nem is fog.

Hirdetés