Saját zsebből kell a szolgálati vécépapírt és szappant fizetniük a rendőrség kommandósainak az egyik dél-romániai megyében

Mert a feletteseik így rendelkeztek.

Hirdetés

A kommandósok kapcsán sokakban az a képzet élhet – és általában vélhetően jogosan –, hogy lévén egy különleges, hosszú és sok pénzbe kerülő kiképzésben részesült elitegység tagjai, akik az életüket kockáztatják a veszélyes bevetések során, az illetékes hatóságok legalább számukra mindent biztosítanak, ami a tevékenységük normális végzéséhez szükséges.

Nos, ez Romániában is másképp van.

Legalábbis a Románia déli részén található Dolj megyében, ahol kiderült: a megyei rendőr-főkapitányság keretében működő Különleges Műveleti Szolgálat (SAS) – vagyis a kommandós egység – tagjainak havi fix összeget kell befizetniük a közös kasszába azért, hogy a rendőrség székhelyén biztosítva legyenek a legalapvetőbb szolgáltatások.

Mint például a vécépapír, a szappan és a fertőtlenítő a mosdókban.

Mint kiderült, feletteseik utasítására havi tíz lejt kell becsengetniük a közös kasszába, hogy ha éppen nem kell túszokat menteniük, vagy lövöldöző rosszfiúkat ártalmatlanná tenniük, legyen mit használniuk, illetve mivel kezet mosniuk vécéhasználat után.

A befizetés elvileg nem kötelező, de ha valaki ki akarna maradni,

a felettesei rosszallóan ráncolják a homlokukat.

Egy ideig tűrték, majd jelezték, hogy nem tetszik, mostanra viszont annyira teleszaladt a kommandósbakancsuk, hogy sok hiábavaló panasz után végül a nyilvánosság előtt is megszellőztették az ügyet.

Hirdetés

Amit már nem söpörhettek a szőnyeg alá, úgyhogy a megyei rendőr-főkapitányság belső vizsgálatot indított az ügyben.

Ami indokolt is, hiszen lehet, hogy a kommandósok félelmetesek, de a fekete kámzsa mögött ők is emberek, akik joggal várják el, hogyha már vásárra viszik a bőrüket, legalább a munkahelyi vécébe ne nekik kelljen megvenniük a vécépapírt.

 

Hirdetés