Románul is megüzente a horrorkaravánok sofőrjeinek a magyar rendőrség, hogy azt így nem lehet

A vonatszerű román monstrumok ugyanis egyre több gondot okoznak a magyarországi közutakon is.

Hirdetés

Olyan sok gondot okoznak a román horrorkaravánok a magyar közlekedési hatóságoknak, hogy már kétnyelvű (román–magyar) óriásplakátokkal hívják fel a sofőrök figyelmét a jelenségre. A „Este strict interzisă! – Így tilos!” feliratú plakátok szemléletes ábrával mutatják meg, hogy a nyugatról Magyarországon keresztül Romániába használt autókat szállító sofőrök olykor milyen lehetetlen, vonatszerű monstrumokat állítanak össze, amelyek rendkívül balesetveszélyesek.

Kimegy Ionică Németbe, összevásárol egy rakás használt autót, de hazafelé jövet természetesen nem annyit pakol fel belőlük a trélerére, amennyit a vonatkozó jogszabályok megengednek, hanem annyit, amennyit csak bír, és még azért feldob melléjük egy kacsa formájú lerongyolt triciklit is a gyereknek.

Az elmúlt hónapokban egyre többet foglalkozott a hazai és a magyarországi sajtó is a járműszerelvényekkel, amelyekkel szemben a magyar hatóságok könyörtelenül lépnek fel, olykor több millió forintra bírságolva a sofőröket.

A hónap elején például egy ilyen román horrorkaraván Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az árokba borult, magával sodorva egy szabályosan közlekedő személygépkocsit.

Az óriásplakátokat az M1-es autópályán és az 1-es számú főúton helyezte ki a magyar rendőrség.

Hirdetés