Románia kis Szicíliája: egy újságíró meggyilkolását tervező maffiózókra csapott le a DIICOT Temesváron

Az újságíró a bűnözők és a városháza simlis kapcsolatait firtatta.

Hirdetés

A DIICOT vádat emelt két temesvári bűnöző ellen, akik a gyanú szerint meg akartak ölni egy helyi újságírót, Dragoș Boțát. Boncu Lucian Adrian és Rafa Bogdan a nyomozók szerint már 2017 óta működtetett egy szervezett bűnbandát, amely veszélyes drogokat, többek között kokaint szórt a Bánság központjában. Az újságírót már két éve rendszeresen fenyegetik a cikkek miatt, amelyeket a bűnbanda munkásságáról közölt, és amelyekben Boncu Lucian Adrian lehetséges simlis kapcsolatait ecsetelte a helyi közigazgatási alkalmazottakkal.

Az ügyben egyébként egy rendőr is érintett, akitől hatósági információkat kértek a nehézfiúk – ellene is eljárás indult.

Dragoș Boța a Facebook-oldalán osztott meg egy felvételt a DIICOT által lefoglalt 7,65 mm kaliberű lőfegyverről, amivel a meggyilkolását tervezték. Az újságíró azt is leírja a posztban, hogy 2018-ban egyszer már felgyújtották a kocsiját, miután írt egy cikket a fő gyanúsított, Boncu és a polgármester tanácsadója, Ioan Nasleu kapcsolatáról.

Boța azzal fejezi be a bejegyzést, hogy újságíróként tovább fogja folytatni a harcot a helyi maffia ellen, amely „a virágok városát Románia kis Szicíliájává változtatta át”.

Hirdetés