Románia, fedezd fel újra önmagad! – hirdetik a románok egy Nagy-Magyarország-térképpel (VIDEÓval)

De tényleg. Nem viccelünk.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatti leállás után lassan Románia is éledezik, és Magyarországhoz hasonlóan szeretné feléleszteni a ragály által leginkább sújtott ágazatot, az idegenforgalmat.

Természetesen elsősorban a hazai turizmusba és vendéglátóiparba szeretnének életet lehelni, ezért televíziós reklámokban népszerűsítik az országban található látványosságokat, köztük számos erdélyi helyszínnel.

A videó teljesen átlagos, nincs benne semmi különös, hozza az ilyenkor szokásos pátoszos szöveget és szépen beállított felvételeket.

Egészen az utolsó képkockáig.

Amely egy hó borította hegycsúcsot ábrázol, jobban mondva a hegycsúcsról a néző szeme elé táruló csodálatos tájat.

Az előtérben egy kettős kereszt látható – ami még nem annyira feltűnő, bár a magyar címerben látható keresztet idézi.

Ha viszont jobban szemügyre vesszük a képet, a kereszten Nagy-Magyarország térképét is láthatjuk. Valamint egy piros-fehér-zöld nemzeti színű szalagot.

Itt van ni, kivilágosítottuk és felnagyítottuk a részletet:

Hirdetés

És ekkor jelenik meg a kampány jelmondata is a képen: Románia, fedezd fel újra önmagad! – buzdítanak lelkesen a Nagy-Magyarország térképpel.

A reklámfilm végén feltüntetik a megrendelőket is, köztük a Tarom légitársasággal és a Román-Amerikai Alapítvánnyal.

Talán nem vagyunk nagyon gonoszak, ha megjegyezzük: így Trianon centenáriumán, a Bukarestben dúló magyarellenes őrjöngés és információs hadviselés közepette nem is hangzik olyan rosszul ez a felszólítás Románia újrafelfedezéséről úgy, hogy illusztrációként az ezer éves magyar határokat mutatják meg.

Hirdetés