Fotó: canalsur.es

Román személyi igazolványa is van Brad Pittnek, csak a szupersztár nem tud róla

Nem vicc, nem film: a rendőrök találták meg az „okmányt” egy nemzetközi szintű nyomozás alkalmával.

Hirdetés

Persze szó sincs arról, hogy Brad Pitt, a világhírű hollywoodi színész megszerezte volna a román állampolgárságot, a történet egészen másról szól. A spanyol rendőrség ugyanis fülön csípett egy lettországi fiatalembert, aki okirat-hamisításra szakosodott, és ezt olyan magas szinten űzte, hogy több európai országból is kapott megrendeléseket.

A férfit egyébként már a hazájában is őrizetbe vették emiatt, de 2021-ben megszökött az országból, természetesen saját készítésű hamis okmányokkal.

Végül Spanyolországban érték utol, ahol – mint kiderült – folytatta a tevékenységet: román, francia, cseh, belga, lett, portugál, litván és holland személyiket, jogosítványokat hamisított, s ezeket a dark weben értékesítette 500 és 800 euró közötti összegekért.

A nyomozók a házkutatás során találták meg nála a Brad Pitt nevére kiállított román személyit is, melyet állítólag mintapéldányként mutogatott a potenciális klienseinek. Az „okmány” szerint a nők bálványa Bukarestben él, egy második kerületi tömbház második emeleti lakásában.

Hirdetés