Fotó: MLSZ.hu

Román-magyar fociháború, új fejezet: cigányozást hallottak, feljelentést tettek a trikolórok

Megszokhattuk már, hogy a riválisok közti meccseknek soha nincs vége 90 perc után. Az ifik szombati összecsapása is generált egy botrányt.

Hirdetés

Feljelentette az UEFA-nál a magyar U21-es fociválogatott játékosait a Román Labdarúgó-szövetség (FRF), mert a két csapat szombati mérkőzésen – a román futballisták állítása szerint – lecigányozták ellenfeleiket.

A 2-1-es román sikert hozó összecsapást a magyar–szlovén közös rendezésű utánpótlás Európa-bajnok csoportkörében rendezték a budapesti Bozsik Arénában.

A meccs után a román csapatkapitány, Marius Marin egy gyorsan törölt Instagram-posztban írta ki, hogy „Ezek a cigányok, ahogy ti kiáltottátok nekünk a pályán, megvertek titeket 2-1-re”.

 

Hirdetés

Hétfőn, a román szövetség feljelentésében már az is szerepel, hogy a magyar játékosok az öltözőfolyosón is „helytelenül viselkedtek”.

A románok szemét egyébként a játékvezetés is csípte a győztes meccs után, hiába játszottak több mint egy félidőt emberelőnyben Szőke Adrián kiállítása miatt – szerintük Lawrence Visser belga játékvezető a hazaiak pártján állt.

A csoportkör utolsó forudlójában a 4 pontos Románia Németország ellen játszik a negyeddöntőbe jutásért, míg a pont nélküli, már biztos kieső magyar csapat ellenfele Hollandia lesz.

Hirdetés