Fotó: Manases Sándor

Róma jött, látott, győzött és továbbjutott a Fellegváron

A Kolozsvári CFR pedig küzdött és vesztett Paulo Fonseca légiója ellen az Európa Liga csoportkörének negyedik fordulójában, így egyre távolabb az előző szezon tavaszig tartó diadalmenete.

Hirdetés

A sérülések és koronavírus által megtizedelt két csapat – Kolozsvári CFR és az AS Roma – összecsapását a meccs során sűrűsödő köd is nehezítette, így a pályán csak küzdelem volt, de igazán jó foci csak néhány pillanatig. Szerencsére nézők sem lehettek, mert a barátságtalan időjárás mellé barátságtalan foci társult.

A CFR ugyan Vinicius, Cestor, Hoban, Deac és Omrani nélkül is jól tartotta magát, de mivel ideje és ereje nagy része arra ment el, hogy a Romát távol tartsa, támadásban szinte semmit sem mutatott. A Roma pedig félgőzzel is diktálta a mérkőzés iramát, és mivel a kispadról olyan játékosokat tudott becserélni, mint a francia U20-as világbajnok Jordan Veretout, majd a Bundesligában és a Serie A-ban is gólkirály bosnyák Edin Dzeko és az örmény Henrikh Mkhitaryan (korábban Sahtar Donyeck, Borussia Dortmund, Manchester United és Arsenal), a CFR-nek már nem volt válasza. És a római istennők közül Fortuna is az olasz csapat párjára állt: a vezetésnél a kolozsvári Gabriel Debeljuh lábáról pattant saját kapujába a labda, a második gólt pedig egy könnyű síppal befújt büntetőből lőtte Veretout.

Az egyre frusztráltabban focizó CFR-ből pedig pont a hideg fej hiányzott a végén, így a kolozsvári továbbjutáshoz abban is bíznia kell, hogy a már biztosan a legjobb 32 közé jutó olasz csapat a jövő héten a svájci Young Boyst is újra elveri.

Európa Liga, A-csoport, 4. forduló:
Kolozsvári CFR–AS Roma 0-2 (Debeljuh 49. – öngól, Veretout 66. – 11-esből),
CSZKA Szófia–Young Boys Bern 0-1 (Nsame 34.)
Az állás: 1. Roma 10 pont, 2. Young Boys 7, 3. CFR 4, 4. CSZKA 1.

Hirdetés