Rendesen tarol a koronavírus a kolozsvári városházán, de Boc szerint nem kell berezelni. Egyelőre.

Először a rendőrség, aztán a DNA, majd a város focicsapata, és most itt tartunk. Mi jöhet még?

Hirdetés

Miközben a kincses város egyik büszkeségének számító Kolozsvári CFR-nél egyre komolyabb a járványhelyzet, kiderült, hogy a polgármesteri hivatalnál sem rózsásabb a szitu, sőt: eddig nyolc városházi alkalmazottról derült ki, hogy elkapták a koronavírust.

Emil Boc polgármester szerint azonban pánikra egyelőre nincs ok, a fertőzött kollégák jól vannak, otthon karanténba vonultak, eközben a munkahelyen próbálnak minden óvintézkedést betartani, hátha a vírus nem terjed tovább a polgármesteri hivatalban.

Amúgy a kolozsvári városházának 3172 alkalmazottja van, Emil Boc pedig most azt mondja, egyelőre szó sincs arról, hogy mindenkit leteszteljenek – erről az elöljáró már egyeztetett az egészségügyi illetékesekkel, akik szintén úgy látják, hogy most jobb lenne inkább a tünetekkel rendelkező személyekre koncentrálni.

Korábban már írtunk arról, hogy a Kolozs megyei rendőrség 14 alkalmazottja, a DNA kolozsvári részlegének pedig hat munkatársa lett koronás. A megyei hatóságok egyébként picit elvesztették a fonalat nyilvántartásügyben, szerdán legalábbis összevissza közölték le a friss adatokat, erről egyébként itt írtunk.

Hirdetés