Forrás: Costel Șoptică Facebook-oldala.

Pópák és hivatalosságok koszorúja közepette felavattak egy… gázórát

Ráadásul a Botoșani megyei liberális elnök szerint a gáz (meg az óra) nem juss, hanem ajándék.

Hirdetés

Azért az ember néha padlót fog, amikor találkozik a romániai politikai elit banda elképesztő akcióival.

Például a minap (április 17-én) lezajlott egy ilyen arcpirító esemény, a Botoșani megyei Frumușica községben (frumușică annyit tesz, mint szépecske). A szándékkal különösebb baj nincs (de van): hihetetlen, de igaz, a 21. század második évtizedében sikerült elrángatni a gázvezetéket a községig. (Jókor, ugye, hiszen éppen most igazán olcsó a gáz, nem is kell a kormánynak közbelépnie az árak elszabadulása ellen. Ja, de igen, mert rohadt drága lett.)

Az első lépésben (logikus módon) a helyi iskolába vezették be a gázt. Na és erre az alkalomra találta ki a lokális patrióta PNL elnök (meg a polgármester), hogy csináljanak egy kis ünnepélyt: össze is trombitáltak egy kazalnyi pópát és helyi notabilitást, beszereztek egy szépecske nemzeti színű szalagot is, a gázórára kötötték aztán nagy pompával elvagdosták. Persze, volt ima, népviselet, beszédek, sajtó, kenyér és só is, ahogy kell.

Az esemény után a liberális főni szépen kiírta a Facebook-ra, hogy aznap történelmet (hesteg!) írtak Frumușicában! Bizonyos értelemben igaza van a potentát politikus úrnak: történelmi mértékben égő, hogy csak 2022-ben sikerült elcibálni odáig a gázvezetéket.

A következő mondat, ha lehet, még döbbenetesebb: a penelista vezér szerint a polgármester úr (akinek éppen szülinapja is volt, micsoda véletlen egybeesés) nagy ajándékot adott a község lakóinak ezen a jeles napon.

Hirdetés

Az ember csak áll és még hápogni is elfelejt: hát a gáz, a vezeték, az óra nem jussa a község lakóinak, például azért, mert adót meg illetéket fizet a közös kasszába? A gáz, a vezeték meg az óra a polgi ajándéka? Megnéztük a bejegyzésbe illesztett képeket: nem sült le a képükről a bőr, sem a polgiéról, sem a libi potentátéról.

Így megy ez a mioritikus hazában. Ajándékba kapjuk az életet a politikai elittől csákmátéktól. Gázzal-mézzel folyó Kánaán ez, nem egyéb!

Hirdetés