Fotó forrása: Facebook/Salvamont

Otthon lazult az elveszettnek hitt turista, miközben éjt nappallá téve keresték a hegyimentők

Tizennyolc hegyimentő, hat tűzoltó és három csendőr vesztegette az idejét két napon át a feleslegesnek bizonyult keresési akcióval.

Hirdetés

A Bucsecs-hegységben, a Piatra Arsă menedékház és a Poiana Stânii közötti útvonalon tévedt el egy 36 éves hegymászó, aki szombat este telefonon kért segítséget a hatóságoktól. A keresési akcióban tizennyolc hegyimentő, hat tűzoltó és három csendőr vett részt, akik éjt nappallá téve járták a nehéz terepet.

A bejelentés után a férfi elérhetetlenné vált telefonon, ezért a mentőcsapat azt hitte, hogy lemerült a készüléke, esetleg nincs térerő azon a környéken, ahol tartózkodik. Eszükbe nem jutott, hogy míg ők nagy erőkkel keresik, a férfi épségben hazakerült.

Hétfő reggel a hegyimentők folytatták a keresését, és folyamatosan próbáltak kapcsolatba lépni vele telefonon keresztül. Akkor derült ki, hogy már otthon tartózkodik, amikor végre bekapcsolta a telefonját, és elolvasta a 25 fős keresőcsapat WhatsApp-on írt üzenetét. Azt válaszolta, nem gondolt arra, hogy továbbra is keresik.

A hegyimentők hétfő délben a Facebookon számoltak be az esetről, érthető módon nehezményezve az eltévedt turista hozzáállását. Mint írták, felfoghatatlan számukra, hogy ilyesmi egyáltalán előfordulhat.

Hirdetés