Fotó forrása: Ziar de Cluj

Öt autót tett tropára Ciara: felborított egy reklámpannót Kolozsváron

A vihar szerte Európában óriási károkat okozott, és csak a szerencsén múlott, hogy nem lett nagyobb baj Kolozsváron.

Hirdetés

Egész Európában közlekedési fennakadásokat és károkat okozott az átvonuló viharfront. A Sabine elnevezésű – Európában máshol Ciara néven regisztrált – vihar fákat csavart ki, tetőszerkezeteket rongált meg, és elektromos vezetékeket szakított le. Több légitársaság törölte járatait a téli vihar miatt: csak Brüsszelben hatvan repülőgép nem indult el.

Ciara este Kolozsváron is tiszteletét tette, ahol a felerősödött szél felborított egy reklámpannót a Horia Demian Sportcsarnok parkolójában. Öt autóban keletkezett kár, és csak a szerencsén múlott, hogy nem követelt emberéleteket az elszabadult pannó. Ugyanis a sportcsarnokban éppen a férfi kosárlabda kupa döntőjét tartották, háromezer szurkoló jelenlétében. Perceken múlott, hogy a résztvevők nem töltötték meg a parkolót.

A kolozsvári katasztrófavédelem a helyszínre sietett és megállapította, hogy éppen a kupát reklámozó pannó borult fel, melyet egy nyerges vontatón helyeztek el.

A Kolozs megyei tűzoltókat leszakított elektromos vezetékhez és a szél által feltépett tetőszerkezethez is riasztották.

Kedd este 20 óráig narancs szintű riasztás van érvényben Kolozs megyében: erős szélre és viharra számíthatunk, az utakon csökkent látótávolság nehezíti a közlekedést. Vezessenek óvatosan!

Hirdetés