Őrület: a családja nem engedett Németországba szállítani egy súlyos állapotú fertőzöttet, mert attól félnek, kísérleteznének rajta

Már nem csak az oltástól tartanak az összeesküvés-elméletek hívei.

Hirdetés

Hiába követel az alacsony átoltottság miatt naponta több száz emberéletet Romániában a koronavírus-járvány, akadnak, akik még akkor is elutasítják a segítő kezet, amikor már megtörtént a baj.

Erről számoltak be a bukaresti Marius Nasta járványtani intézet orvosai is.

Mint ismert, a katasztrofális romániai járványhelyzet miatt számos európai ország segítséget ajánlott, többek között a súlyos állapotban levő fertőzöttek elszállítására, mivel Romániában megteltek az intenzív osztályok.

Németország is a segítséget nyújtó országok sorában van: német orvosok érkeztek Bukarestbe, hogy felmérjék a betegek állapotát, és a legsúlyosabb eseteket németországi kezelésre küldjék.

A Marius Nasta intézetben négy súlyos állapotú beteg esetében született meg a döntés, hogy Hamburgba viszik őket.

Ehhez képest csak kettőt tudtak elvinni.

Hirdetés

Az ok: a másik két páciens esetében a családjuk nem engedte. Az orvosok szerint az egyik, 27 éves, súlyos állapotban levő, intubált fiatalember esetében – aki oltatlan, és egyébként nem tudni más alapbetegségről – a család egyértelműen azért nem járult hozzá, hogy Németországba vigyék, mert attól félnek, hogy ott mindenféle kísérletnek vetik alá.

Egyébként maga az érintett is hisz az összeesküvés-elméletekben:

az orvosok elmondták, a család reakciója nyomán megnézték a közösségi oldalát, amelyen kórházba szállításáig ő maga is szorgalmasan terjesztette őket.

Mindez olyan körülmények között történik, hogy a járvány lassú visszahúzódása ellenére kedden rekordszámú halálesetet jelentettek: 24 óra alatt 586-an haltak bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe.

Hirdetés