Orban azt mondta, hogy május 15-e után lehet majd miséket tartani szabadtéren

Persze a megfelelő óvintézkedések mellett. Amúgy meg legkésőbb hétfőn tisztázzák a május 15. utáni intézkedések részleteit, mert még nagy a káosz.

Hirdetés

Jó hírrel szolgált Ludovic Orban miniszterelnök a hívőknek: szerinte május 15., vagyis a szükségállapot vége után ismét lehet majd miséket és istentiszteleteket szervezni, azt nem mondta, pontosan mikortól, de azt igen, hogy „nagy valószínűséggel” csak szabadtéren, a templomok udvarán lehet megtartani ezeket az első időkben.

Ugyanakkor a miniszterelnök arról is készséggel informálta a sajtót, hogy jön a nyár, és jó idő lesz a szabadtéri szeánszokhoz.

A miséken biztosítani kell a társadalmi távolságtartást, maszkot kell viselni, és várhatóan még egy sor biztonsági intézkedést is be kell tartani.

Orban azt is elmondta végre, hogy legkésőbb hétfőn fognak beszámolni arról, hogy a szükségállapot után pontosan miben lesznek lazábbak a körülmények. Vagyis ezzel beismerte, hogy ők sem tudnak még semmit, és mindössze ezért nyilatkoznak a belügyminiszterrel egymásnak homlokegyenest ellentmondó dolgokat húszpercenként .

Szóval ne idegeskedjen, várhatóan csak hétfőn fogják bejelenteni, hogy szabad lesz-e május 15. után települések között utazni, lehet-e pecázni, hegyet mászni vagy továbbra sem lesz semmi látványos enyhítés.

Hirdetés