Önvédelemből lőtte le a medvét, állítja az orvvadászattal gyanúsított szovátai polgármester

Éppen vaddisznóra vadászott, amikor szembetalálkozott a morgó nagyvaddal. A rendőrség vizsgálja, mi történt pontosan.

Hirdetés

Magyarázkodásra kényszerült Fülöp László Zsolt szovátai polgármester, miután szombaton részt vett egy vaddisznóvadászaton a Bekecs-tetőn, ahol lelőtt egy medvét. Nem szokatlan, hogy a vadászatokon lassan több medvével találkoznak, mint vaddisznóval, a szombati napon is 4-5 medve keresztezte az útjukat – számolt be a Székelyhonnak az elöljáró, aki a helyi vadásztársaság tagjaként vett részt a hajtáson.

Azért volt szükség az egyik medve lelövésére, mert az támadó szándékkal, morogva közelített hozzá: amikor már csak két méterre volt tőle, önvédelemből lelőtte. Ha nem teszi meg, könnyen a kórházi ágyon találhatta volna magát, vagy még rosszabb is történhetett volna – állítja a polgármester.

Mivel a vadászati engedély vaddisznóra vonatkozott, és nem medvére, ezért az elöljáró orvvadászattal gyanúsítható. A rendőrség a helyszínen is megvizsgálta a lövés körülményeit, a 340 kilós állat tetemét pedig az állategészségügyi igazgatósághoz szállították boncolásra. A polgármester fegyverét lefoglalták míg az orvvadászat és jogtalan fegyverhasználat ügyében indítottak kivizsgálás le nem jár.

Hirdetés