A járvány kezdete óta nem halt meg ennyi koronás beteg, ennyi új fertőzés se volt egyetlen nap alatt

Nem tudunk jó hírt mondani: (negatív) rekord rekord hátán, ami a járványszámokat illeti.

Hirdetés

És a szakértők azt jósolják, ez a tendencia folytatódik a következő bő egy hónap során. A hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 5343 új fertőzést regisztráltak (első teszteredmény).

Az is igaz, hogy derekasan teszteltek az illetékesek. Összesen 36 815 tesztet végeztek el tegnaptól máig: 22 641-et a járványügyi protokoll alapján, 14 174-et saját kérésre.

Az ország intenzív osztályain jelen pillanatban 861 súlyos beteget kezelnek.

Hirdetés

A halálesetek száma újabb tragikus rekordot jelent: az elmúlt 24 órában 107 beteg hunyt el. 100 esetben a páciensek más betegségekkel is küszködtek, egy beteg esetében nem jeleztek komorbiditást az illetékesek, hat esetről pedig a jelen pillanatig nem érkezett hivatalos jelentés. Ami különösen szomorú: egy négy hónapos gyerek is elhunytak között van, őt több komorbiditással is kezelték.

Ami a fertőzési rátát illeti, Kolozs megye átvette az abszolút vezetést, 4,09 ezrelékkel. Talán a hazai járványtörténet során először fordul elő, hogy Bukarest lecsúszott a vezető helyről, a maga 3,84 ezrelékével. A további vörös zónás megyék: Fehér (3,72 ezrelék), Szilágy (3,43 ezrelék), Temes (3,39 ezrelék), Hargita (3,22 ezrelék).

Hirdetés