Nem kell aggódni az eső miatt az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál tervezett megnyitóján: elmarad!

A koronajárvány rácsapta az ajtót a messze földön híressé vált kolozsvári filmes mustrára. Is.

Hirdetés

Sajnos várható volt, hogy a nyári fesztiválszezon akadozni fog a koronajárvány okán. A nagypályás erdélyi fesztkavalkádot a nemzetközi porondon jegyzett Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) nyitotta volna május végén. A hatalmas tömegeket mozgató, vonzó fesztivál feje fölött érthető módon eddig is ott lebegett Damoklész virális kardja, de mostanra világossá vált, hogy halasztani kell.

Az idei fesztivál (egy híján huszadik) menetrend szerint május 29. landolt volna Kolozsvár főterén, és június 7-én zárta volna kapuit. A szervezők hivatalosan bejelentették, hogy a fesztivál elmarad, tekintettel a járványhelyzetre. Hogy mikor pótolják be, egyelőre még nem tudni, de remélhetőleg pár héten belül megtalálják az optimális pótidőpontot.

Fontos: a fesztiválra beküldött összes szakmai projekt megőrzetik és az új időpontban érvényesnek tenintetik.

Fontos: aki jegyet, bérletet váltott már a fesztivál valamely eseményére, eseménysorára, visszaválthatja azokat, de azt is megteheti, hogy jól elteszi a fiókba, mert az újratervezett fesztiválra érvényesek lesznek.

Addig is, az otthonmaradás idejére a TIFF egy online streaming szolgáltatással kedveskedik rajongóinak, ahol TIFF-es filmeket lehet nézni. Akit érdekel, katt ide.

Hirdetés