Képünk természetesen illusztráció.

Nem épp Hencidától, de Kolozsvártól Bonchidáig üldöztek a rendőrök egy autótolvajt (VIDEÓval)

Igazi országúti üldözés volt, csikorgó kerekekkel és lövöldözéssel.

Hirdetés

A történet péntek éjszaka indult: egy fiatalember kapta magát, meglovasított egy kolozsvári szálloda előtt álló furgont és eresszed, neki az éjszakának. Valaki riasztotta a rendőrséget, a vészjelzést leadták szerte a megyében és elkezdődött az üldözés.

A fiatalember Szamosújvár felé vette az irányt, nyomában a rendőrök, akik először figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe, majd tüzelni kezdtek az ellopott gépkocsira. Ám a merész autótolvaj nem állt meg. Akkor sem, amikor az úton torlaszokat állítottak fel a rend éber őrei. Mindent bele, mint a filmekben, a furgon áttörte a torlaszokat és hajrá, tovább.

Aztán, egy 25 kilométeres rekordtávú üldözést követően valami történhetett, lehet, elfogyott a bátorság, a szufla, de tény, hogy a fiatalember merész ívben leparkolta a járgányt Bonchida környékén és elszaladt. Persze, nem jutott messzire, hiszen egy egész megye rendőrsége üldözte.

Az ifjú kolozsvári autótolvajról első vizsgálatra kiderült, hogy elég sok alkohol volt a vérében, viszont jogosítvány, az nem volt nála. Most következik számára a fekete leves: nagy valószínűség szerint vádat emelnek ellene minősített lopásért, továbbá jogosítvány nélküli és ittas vezetésért.

Hirdetés

És akkor tessék, következzen az autós üldözés izgalmas filmje:

Hirdetés