Kép: Manases Sándor

Nem bírtak egymással a kolozsvári öreg és a berni fiatal fiúk

A CFR-nek csak döntetlenre futotta a Young Boys ellen.

Hirdetés

Megfogyva bár, de törve nem – a Kolozsvári CFR focistái és vezetői aligha ismerik a Szózatot, de csütörtök esti Európa Liga mérkőzésük jellemzésére nehéz ennél találóbb idézetet választani.

A fellegvári stadionba látogató svájci bajnok Young Boys ugyanabban a szervezett, nem túl látványos, de hatékony és az ellenfél számára roppant kellemetlen darálós stílusban focizik, mint a CFR, csak éppen legalább hatszor több pénzből gazdálkodva.

Ez a különbség most annyiban jött ki a pályán, hogy a berni csapatnál volt többet a labda, a kolozsvári védelmen pedig valamivel nagyobb volt a nyomás, mégsem bírtak egymással a csapatok.

A CFR védelmét ugyanakkor tovább tépázták a sérülések, a vasárnap Voluntari-ban kidőlő Mike Cestor után most Paulo Vinicius bicegett le alig negyed óra után a pályáról – Dan Petrescu pedig improvizált, és a jobbhátvéd Cristian Maneát cserélte be belső védőnek.

A merész húzás végül bejött, bár a meccs után a kolozsvári edző szokása szerint siránkozott egyet, hogy nem elég bő a kerete.

Viszont nagyon rutinos kolozsvári „öregfiúk” (nyolc kezdőjátékos is 30 évnél idősebb volt) tartották a lépést a berni fiatalokkal, és egy kissé szerencsés góllal – Mario Rondón lövése a védőkön megpattanva ment be – még a vezetést is megszerezték.

Az előny csupán hat percig tartott, Christian Fassnacht is egy elé visszapattanó labdából egyenlített ki, de az őszi esőben egy pontnál többet most nem is érdemelt a szenvedve küzdő CFR.

Hirdetés

Ezzel viszont továbbra is vezeti csoportját, mert az AS Roma sem tudta legyőzni a CSZKA Szófiát – a jövő héten pedig jöhet a csoport két veretlen csapatának rangadója az olasz fővárosban.

Európa Liga, A csoport, 2. forduló:

Kolozsvári CFR–Young Boys Bern 1-1 (Rondón 62., illetve Fassnacht 68.)

AS Roma–CSzKA Szófia 0-0

Az állás: 1. CFR 4 pont (3-1), 2. Roma 4 (2-1), 3. Young Boys 1 (2-3), 4. CSzKA 1 (0-2)

Hirdetés