fotó: Beliczay László/Székelyhon

Nem akar többé a ditróiak szószólója lenni a katolikus segédlelkész

Közben az is kiderült, mit várnak el a helybéliek a Ditrói Pékség vezetőségétől.

Hirdetés

Nem akar többé a helybéliek felháborodásának szószólója lenni a gyergyóditrói katolikus segédlelkész a Ditrói Pékségnél alkalmazott Srí Lanka-i vendégmunkások miatt hetekkel ezelőtt kirobban ügyben. Bíró Károly azt mondja: ígértet tett Jakubinyi György nyugalmazott érseknek arra, hogy nem vállal tovább szerepet az ügyben és ehhez tartja magát. Mint ismeretes, a ditrói botrány kirobbanása után a nyugalmazott érsek kiadott egy állásfoglalást, amelyben megrótta Bíró Károlyt és elhatárolódott megnyilvánulásaitól. A segédlelkész a vendégmunkások alkalmazása kapcsán több ízben is – többek között misén – az egyik hangadója volt az elégedetlenkedőknek.

A ditróiak közül több mint kétezren írtak alá egy petíciót, amelynek megírásáról a február 1-jei falugyűlésen határoztak és amelyet kedden adtak volna át a Ditrói Pékség vezetésének.

Bíró Károly utolsó tevékenysége lett volna az aláírásgyűjtést követően, hogy átadja a pékség vezetőinek a petíciót. Ennek érdekében kedden délelőttre megbeszélést szerveztek, ahol jelen voltak a petíció kezdeményezői és a község elöljárói. A pékség vezetői azonban nem jelentek meg. A petíció célba juttatására Puskás Elemér polgármestert kérték fel.

A ditróiak kilenc pontban fogalmazták meg a petícióban panaszaikat és elvárásaikat a Ditró Pékség irányába. A dokumentum elején az aláírók hangsúlyozzák: nem a vendégmunkásként foglalkoztatott Srí Lanka-i pékek itt tartózkodásával van problémájuk.

Nézze meg a Székelyhonon, mit tartalmaz a kilenc pontos petíció.

Hirdetés