Ne féljetek, románok, jönnek az amerikai katonák, és jól megvédik az országotokat – mondja az amerikai nagykövet

Adrian Zuckerman jelentős csapatmozgásokat vetített előre.

Hirdetés

Lélekmelengető ígéretekkel halmozta el Adrian Zuckerman, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete azokat a románokat, akik este rettegve fekszenek, reggel pedig rettegve kelnek, attól tartva, hogy szeretett, száz éve összedobott országuk épsége kárt szenvedhet.

A diplomata szombaton az Egyesült Államok haditengerészeti ligája romániai tanácsa által a Fekete-tenger partján fekvő Észak-Eforie üdülőtelepen szervezett összejövetelen tájékoztatta a nagyközönséget a várható lépésekről.

„Biztosan sokan hallották már, hogy Románia jelentős számú amerikai katonának ad majd otthont az új védelmi stratégiánk részeként. Románia kulcsfontosságú szövetséges ebben a stratégiai politikában. Mindenfajta rosszindulatú befolyástól megvédjük Európa délkeleti részét. Románia egyike az Egyesült Államok és a NATO védelmi stratégiája létfontosságú oszlopainak és partnereinek. Romániának sohasem kell a határai integritása és biztonsága miatt aggódnia” – lelkendezett Zuckerman.

Washington nemrég döntött arról, hogy kivon Németországból 11 900 ott állomásozó katonát, akiket más európai NATO-tagállamokba helyeznek át.

Románia pedig rajongva várja őket, mivel nagyon félti a keleti határait az oroszoktól.

Hirdetés

És persze nem annyira nyíltan, de a nyugatiakat is.

Azokat persze nem annyira az oroszoktól.

Hirdetés