Fotó forrása: svnews.ro

Nagy a baj Románia legnagyobb pszichiátriai intézetében

Több mint 300-an fertőződtek meg, 242 beutalt beteg és 59 alkalmazott tesztje lett pozitív.

Hirdetés

Az ország legsúlyosabban érintett megyéjében, Suceaván 2 238-ra ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma, ami önmagában is elég nagy baj. Ami most még tetézi ezt, hogy a Sasca Mică nevű település neuropszichiátriai központjában 242 páciens és 59 alkalmazott koronavírus-tesztje lett pozitív, miután a hétvégén mintegy hatszáz tesztet végeztek el a megyei szociális igazgatósághoz tartozó intézményben. Egyetlen beutalton jelentkeztek a Covid-19 fertőzés tünetei, őt a Suceava megyei kórházba szállították, ahol bebizonyosodott a koronavírus jelenléte a szervezetében.

Miután elvégezték a teszteket az intézményen belül, kiderült, hogy a 369 beutalt páciens közül 242 fertőzött, ugyanez elmondható 59 alkalmazottról is. A hatóságok elrendelték a 127 fertőzésmentes páciens elkülönítését, az 59 alkalmazott számára pedig keresnek egy szállodát vagy panziót, ahol két hétig karanténban lehetnek, ezzel is védve a családtagjaikat. A személyzet, mely továbbra is ellátja a beutaltakat, védőfelszerelést kap, biztosítják számukra a fertőtlenítőszereket is.

Sasca Mică településen az ország legnagyobb elmegyógyintézete működik, ahol 385 mentális zavarral küzdő beteget ápolnak. Az intézményében 250-en dolgoznak. Arról híres még, hogy itt a legmagasabb a halálozási arányszám.

Hirdetés