Na de tényleg, ki szeretne diplomás influenszer, vlogger vagy blogger lenni?

Bizony van már olyan egyetem, ahol a kor szelleméhez híven ilyesmiket is oktatnak.

Hirdetés

A galaci egyetem vezérkara kitalálta, hogy a felsőoktatási egyetem hogyan tudna felzárkózni a kor elvárásaihoz: országos premierként blogger, vlogger és influenszer kurzusokat indít a következő tanévtől, és jár hozzá majd egy szép nagy diploma is.

Aki mondjuk nem egy kő alatt élt az elmúlt pár évben, sejtheti, miről is lenne szó nagy vonalakban: ezeken a kurzusokon

többek közt olyan arcok oktatnak majd, akik rendszeresen publikálnak írott vagy videós tartalmakat

különböző internetes felületeken, amolyan véleményvezérként tekintenek rájuk, és a szociális platformokon több ezer követő kíváncsi arra, hogy épp mit főznek, hol kirándulnak, mit isznak, mivel mosnak hajat, hogyan öltözködnek, satöbbi.

A digitális világban jártasok tudhatják,

az emberek egy része lassan, de biztosan immunissá vált a hagyományos hirdetési taktikákra,

és szívesebben hallgatnak azokra az internetes sztárocskákra, akik majd jól elmondják nekik, hol és mit kell megvásárolni, hová kell elutazni, milyen márkájú ruhadarabokban érdemes villogni.

Hirdetés

Erre a világra kíván rácuppanni a Dunărea de Jos nevet viselő egyetem is, a fent említett kurzusokra 300 lejért lehet majd bejelentkezni. A kurzus keretében többek közt a tartalomgyártásról, internetes kommunikációs stratégiákról, véleményformálásról tartanak majd előadásokat.

Nem kizárt egyébként, hogy a közeljövőben egyre több egyetem próbálja majd hasonló kínálattal megszólítani a fiatalokat.

Hirdetés