Most már semmi sem menti meg az összeesküvés-elméletek hívőit az e-személyitől

A parlamentben megszavazták a bevezetésüket.

Hirdetés

Elkezdhetnek komolyan aggódni mindazok, akik szerint a chippel ellátott elektronikus személyi igazolványok valójában olyan fegyverek, amelyekkel a Szíriuszról érkezett gyíkemberek a sátánnal szövetkezve manipulálják majd az agyunkat az 5G-technológia révén: a parlament megszavazta az e-személyik bevezetését.

A képviselőház kedden, döntő kamaraként szavazta meg az erről szóló törvényt, amelyet már csak az államfőnek kell kihirdetnie ahhoz, hogy hatályba lépjen.

Ennek nyomán jövő augusztus 2-ától elkezdik az e-személyik kibocsátását.

Akik nem félnek az 5G-s gyíkemberektől, és ilyen személyi kártyát igényelnek, azoknak jelentős mértékben könnyebbé válik az élete, az új, bankkártya méretű személyi ugyanis nem csupán a személyazonosság igazolására szolgál.

Persze akik magyar állampolgársággal is rendelkeznek, azok már egy ideje élvezhetik az e-személyi jelentette előnyöket, így számukra ez mérsékelten jelent újdonságot.

Az ujjlenyomatot és elektronikus aláírást is tartalmazó chippel ellátott kártyát útlevél helyett is használhatjuk, emellett banki, adóügyi, társadalom-biztosítási, pénzügyi és oktatási ügyek intézésére is.

Az e-személyi többek között kiváltja a társadalom-biztosítási kártyát is, vagyis nem kell majd egy plusz kártyát magunknál tartanunk.

Hirdetés

A kártya immár 14 év alatti gyerekek számára is igényelhető: 0 és 14 éves kor között 2, 14 és 18 éves kor között 4, 18 év fölött 10 évig, 60 éves kor fölött pedig korlátlan időtartamig lesz érvényes.

Akik a gyíkemberek és a sátán összeesküvésétől tartanak, azok továbbra is igényelhetik a hagyományos, chip nélküli kártyát, amivel természetesen nem járnak együtt az e-személyi jelentette előnyök.

Románia azon EU-tagállamok egyike, amelyek – éppen egyes, misztikus, vallási alapú összeesküvéselmélet-hívők aggodalmai miatt – a legkésőbb vezetik be az e-személyit.

Az EU vonatkozó határozata szerint azonban legkésőbb 2021. augusztusától az összes tagállamban ezt kell használni.

De persze még mindig fennáll a veszélye, hogy az EU-t a gyíkemberek irányítják.

Hirdetés