Minek kocsi a karanténban? A járvány a hazai autóvásárlási szokásokat is alaposan átírta

Egy márka azonban még így is növekedést ért el. Vajon hogy csinálták?

Hirdetés

Májusban 45 százalékkal esett vissza a forgalomba íratott autók száma, januártól májusig pedig összesen 31 százalékos a visszaesés az előző év első feléhez képest.

Ebben az időszakban idén összesen 39 455 új autót írattak be az atyafiak, ezek közül a legnépszerűbb természetesen a Dacia volt, amiből 10 973-at adtak el belföldön (38 százalékos visszaesés tavalyhoz képest), utána következik a Volkswagen 3376 (–17,54%), a Škoda 3272 (–24,70%), illetve a Renault 2994 (–37,7%) eladott példánnyal.

Az egyetlen márka, amely az általános visszaesés és a járvány ellenére növekedést ért el, az a Hyundai, amely hazánkban idén eddig 2794 autót adott el, ami 4,92 százalékkal több, mint amennyit a tavalyi év első felében eladtak a románoknak. Ebből az összeesküvés-elméletek hívei máris levonhatják a logikus következtetést, hogy a kínai vírusok jó hatással vannak a dél-koreai autógyártók eladásaira.

A legnépszerűbb modellek egyébként a Dacia Logan, Dandero és Duster mögött a Škoda Octavia, illetve a Renault Clio volt.

Hirdetés

Használt autókból – amelyeket most hoztak be Romániába – idén eddig 159 941-et írattak forgalomba, amely 16 százalékos visszaesést jelent a tavalyi első félévhez képest.

A szükségállapotban egyébként az autók „beíratása” is szünetelt, részben ennek is betudható a látványos visszaesés.

Hirdetés