Mindvégig ott lapult a bíróság egyik polcán a milliomoscsemete rejtélyes módon eltűnt bűnügyi aktája

Nehéz elhinni, hogy a törvényszéki levéltárosok komolyan keresték, ha végig az orruk előtt volt, és egy évbe telt megtalálni.

Hirdetés

Csodák márpedig vannak: egy év után előkerült a dúsgazdag üzletember, Viorel Micula fiának bűnügyi aktája, mely a nagyváradi törvényszéken, rejtélyes módon tűnt el.

A magát törvények felett állónak képzelő Victor Micula korrupt rendőrcimboráinak köszönhetően sok mindent megúszott az évek folyamán, de 2018-ban túl messzire ment, amikor rendőregyenruhát öltött, és úgy vett részt több nagyváradi rendőri akcióban, beleértve egy házkutatást is. Közúti kihágásai miatt soha nem kapott büntetést, sőt, kénye-kedve szerint szörfölhetett a rendőrség adatbázisában, jogtalanul hozzáférve ellenségei és szimpatikus nőismerősei személyes adataihoz.

Ezek után nem lepődtünk meg, amikor kiderült, hogy a bűnügyi aktáinak egy jelentős része egyszerűen eltűnt a nagyváradi bíróság archívumából, és senki nem szólt erről a rendőrségnek. A Bihar megyei törvényszék csütörtökön, egy évvel a tanúvallomásokat is tartalmazó iratcsomó eltűnése után közölte, hogy megtalálták a hiányzó dokumentumokat. Állítólag mindvégig a törvényszék archívumában voltak, egy polcon, amelyen korábban már keresték az írnokok, de nem találták.

Nehéz elhinni, hogy komolyan keresték, hiszen ha tényleg ott volt, akkor megtalálták volna. Valószínűbb, hogy valaki kölcsön vette, majd visszatette a helyére. Persze, erre nincsen bizonyíték, és nem is nagyon lesz, hiszen a helyiség nincs bekamerázva.

A bíróság ezzel lezártnak tekinti a rejtélyt, arról nem tájékoztattak, hogy megbüntettek-e valakit a bűnvádi dosszié elkeveredése miatt.

Hirdetés