Minden egyes focimeccsen egyperces csenddel emlékeznek a koronavírus áldozataira

Kilencvenkét (!!!) mérkőzést érint az enyhén szólva fura döntés.

Hirdetés

Másfél hónapig folyamatosan meggyászol(tat)ja a koronavírus összes romániai áldozatát a Román Labdarúgó-szövetség (FRF). A szervezet vezetősége elrendelte, hogy a 2019–2020-as szezon összes hátralevő mérkőzése előtt a játékosok és a szakmai stábok tagjai egyperces néma csenddel adózzanak az elhunytak emlékének.

A sportban ugyan szép hagyomány, hogy egy-egy mérkőzés előtt így tisztelegnek egykori kiváló sportolók vagy olykor éppen az egyik csapat szurkolóinak emlékére, de a FRF-nek megint sikerült jó romániai módra átesni a ló túloldalára. Mert annak még lenne értelme, hogy a pénteken három hónapos kényszerszünet után újrainduló fociélet első hétvégéjén gyászszünet legyen a mérkőzések előtt, de annak már semmi, hogy ezt augusztus közepéig, mind a 92 hátralevő első- és másodosztályú, vagy Román Kupa-találkozón megismételjék. Főleg, hogy nézők hiányában mindig csak ugyanazok, a játékosok, stábtagok és játékvezetők fognak emlékezni.

De mit várjunk az olyan focibürokratától, akik a járvány miatt képesek voltak egy köpést vagy orrfújást olyan büntetési kategóriába (6-12 meccses eltiltás) beilleszteni, amit legfeljebb csak verekedésért vagy szándékos lábtörésért szoktak kiszabni a futballistákra.

Hirdetés