Miféle törvénysértés? Az ügyészség szerint semmi gond nem volt a vendégmunkások okozta reptéri káosszal

Három hónapig vizsgálták a kolozsvári ügyet, aztán úgy döntöttek, tulajdonképpen nincs is ügy.

Hirdetés

Bizonyára emlékeznek arra a botrányra, ami a szükségállapot kellős közepén robbant ki a kolozsvári nemzetközi repülőtéren, ahol nagycsütörtökön legalább 2000, Németországba igyekvő román vendégmunkás zsúfolódott össze. Esély sem volt a legalapvetőbb járványvédelmi szabályok betartására, miközben a karanténba zárt ország egy emberként rettegett a koronavírustól.

Az ügyről mi is részletesen írtunk, mint ahogy arról is, hogy a hatóságok egymásra mutogatása közepette a kolozsvári ügyészség bűnvádi eljárást indított a repülőtéri káosz miatt. Na de meglepetés: az ügyészek három és fél hónapnyi gondolkodás után úgy döntöttek, lezárják az ügyet, mert ők semmiféle törvénysértést nem észleltek.

Az indoklás szerint a Németországba tartó járatokra várakozó vendégmunkások nem szegték meg a karanténra, vagy a kórházi kezelésre vonatkozó járványügyi előírásokat, tehát minden rendben volt. Sőt, az ügyészek valahogy azt is kiderítették, hogy a távolságtartásra vonatkozó szabályok megszegése nem vezetett a járvány terjedéséhez. Szóval nincs itt semmi látnivaló, kérem.

A kincses városi ügyészség egyébként hasonlóan kedves volt akkor is, amikor megszüntette az eljárást a járvány idején is ugyanazon kanállal áldoztató ortodox pópák ügyében.

Hirdetés