Micsoda találékonyság: sokan úgy kerülnék el az orvosi ellenőrzést Nagylaknál, hogy gyalog kelnek át a határon

A belügyminiszter lecsap.

Hirdetés

Riadót fújt Marcel Vela belügyminiszter, miután kiderült: vannak, akik szervezett csoportokban, gyalog kelnek át a határon Nagylaknál, hogy elkerüljék az orvosi vizsgálatot, amely a koronavírus-fertőzötteket hivatott kiszűrni.

A miniszter ellenőrzést rendelt el a határon, miután elmondása szerint jelenséggé vált, hogy sokan gépkocsival mennek el a határ magyar oldaláig, gyalog kelnek át, majd más járművekkel mennek tovább.

Hozzátette: a gyalogos határátkelés ugyan nem törvénytelen, de a jelenlegi járványhelyzetben a román hatóságok megpróbálják elejét venni annak, hogy az így az országba érkezett emberek más járművekkel, ellenőrzés nélkül mehessenek tovább, és megálljanak más településeken, mielőtt hazaérkeznének.

„Azt akarjuk, hogy a rendszerben ne keletkezzen rés, ezt meg fogjuk előzni” – mondta a belügyminiszter. Kijelentette, hogy a gyalogosan Romániába belépőket járművekbe ültetik, és úti céljukig fogják kísérni, hiszen ugyanígy járnak el azokkal is, akik saját gépkocsijukkal érkeznek a koronavírus-járvány sújtotta országokból.

Mint ismert, Nagylakon azért alakult ki torlódás, mert miután Magyarország a járvány terjedésének megakadályozása érdekében lezárta a határait, román kérésre humanitárius folyosót nyitott a Nyugat-Európából hazatérni akaró románok számára, akiket Nagylaknál engednek ki az országból.

Hirdetés