Micsoda örömhír, hét közben ismét 22 órakor fújnak takarodót Kolozsváron

A szakik kiszámolták: 7 ezrelék alá csökkent a fertőzöttségi ráta, megvan a hivatalos döntés is, tehát a kincses városiak naponta kapnak plusz két óra szabad tavaszt.

Hirdetés

Április elseje volt az a dátum, amikor Kolozsváron a fertőzöttségi ráta meghaladta a kritikus 7,5 ezreléket, azóta a kincses városban 20 órától kezdődik a kijárási tilalom, a boltok pedig 18 órakor zárnak.

A jó hír az, hogy ez eddig tartott: a legfrissebb jelentés alapján a szakértők addig számoltak, míg 6,62 ezrelék jött ki, így érvénybe is lép egy pici lazítás: a kijárási tilalom hét közben 22 órától kezdődik ismét (és reggel 5-ig tart), a boltok pedig 21 óráig fogadhatnak vásárlókat.

A sürgősségi esetekért felelős bizottság ma délután döntött a lazításról, az erről szóló rendelet előírásai még ma érvénybe lépnek. Ami viszont biztos: a hétvégén továbbra is haza kell érni este 20 órára.

A hétfői járványjelentés alapján egyébként Kolozs megye (6,16) még Bukarestet is (6,13) megelőzte a fertőzöttségi országos toplistán, ahol a második Ilfov után, s közben az erdélyi megyében 514, míg Bukarestben 500 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Hirdetés