Mennyiből telik a táborozó diákoknak lángosra, sörre Tusványoson? (VIDEÓ)

Mennyire drága Tusványos a többi fesztiválhoz képest? Mennyi pénzből jön ki egy szórakozni vágyó diák? Megkérdeztük a táborozókat.

Hirdetés

Tusványos, amellett, hogy szabadegyetem, diáktábor is. Tehát egy fesztivál, annak minden kellékével: zenével, koncertekkel, színes forgataggal, baráti társaságok bulizásaival. Na de a fesztiválokon általában aranyáron szokás mérni az enni- és innivalót, a diák pedig legendásan kispénzű.

Idén Tusványoson 9 lej egy csapolt sör, 15 lej egy lángos, 7 lej egy félliter ásványvíz, egy darab sült disznótarjáért egy adag krumplival legalább 30 lejt kell fizetni, egy hamburgerért 32-40 lejt is elkérnek (sült krumpli nélkül, mert azzal együtt plusz egy tízes). Zöldség csak savanyúság formájában van, salátaféléket nem láttunk, pedig ebben az agyrohasztó melegben (Tusványoson is 30-32 fok van napközben, hiába van a hegyek között) az ember szívesebben enne valami könnyűt. Igaz, salátavacsorára nem csúszik a sör, ez elég kemény ellenérv.

Nos, megkérdeztük a tusványosi táborozókat, mennyiből lehet kijönni a fesztiválon négy-öt napig, mekkora összeggel a zsebükben érkeztek bulizni, hogyan sikerül enni, inni, gazdálkodni a költségvetéssel.

Íme a válaszaik:

Hirdetés