Megszólalt a telefontársaság a 70 ezer lejes számla ügyében

Az Orange álláspontja szerint egyértelmű, ki a felelős.

Hirdetés

Nemrég írtunk arról, hogy egy máramarosszigeti nő júniusi telefonszámláján 70 ezer lejnél is nagyobb összeg szerepelt. A nő addig 100 lej körüli összegeket költött havonta telefonhasználatra, így panaszt tett a szolgáltatónál. Azóta kiderült, hogy a telefont a nő fia használta, a bajok pedig akkor kezdődtek, amikor az megnyitott egy ismeretlen számról SMS-ben kapott linket. Attól kezdve egy települő kártevő program hívások, szöveges üzenetek és internetes kapcsolódások ezreit indította el a telefonról, így jött össze végül a több mint 70 ezer lejes havi számla.

Az Orange álláspontja az, hogy a számlát ki kell fizetni. A cég állásfoglalásában azt hangsúlyozza, hogy a telefonok adatforgalmáért kizárólag a felhasználók felelősek. Az Orange folyamatosan tájékoztatja ügyfeleit az egyre kifinomultabb elektronikus támadásokról és a védekezési módszerekről, de a felhasználók felelőssége, hogy megtegyék a szükséges óvintézkedéseket – írja a távközlési cég.

Magyarán: ne nyissanak meg gyanús forrásból szárazó gyanús linkeket. Ha mégis megteszik, vállalják a következményeket, adott esetben egy hatalmas összegű telefonszámlát.

A telefontársaság azt is közölte, hogy a máramarosi nő számlája nem az egyetlen ilyen eset az országban, mások is – bár igen kevesen –, megnyitották a gyanús linkeket és a ő telefonszámlájukon is nagy összeg szerepel.

 

Hirdetés