Megint gól nélküli meccsel kezdett a hagyománytisztelő CFR

Harmadszor kezdett idegenben ebben a szezonban egy európai kupapárharcot a kolozsvári focicsapat, harmadszor lett 0-0 a végeredmény.

Hirdetés

A Pjunik Jereván és a Sahtyor Szoligorszk után csütörtök este a szlovén bajnok, ám most éppen tökutolsó NK Maribor ellen is többet volt a labda a CFR-nél, de igazán nagy gólhelyzete nem volt a csapatnak a Konferencia-liga selejtezőjének utolsó körében.

A hazaiak ritkán lépték át a felezővonalat, de Marko Bozicsnak mindkét félidőben volt egy-egy remek lövése, viszont Simone Scuffet két nagy védéssel igazolta, hogy remek vétel volt.

Az olasz kapus mellett csak Dan Petrescu bátorsága tűnt ki, aki végig két csatárral játszott, és 90 percig pályán tartotta a 19 éves Emanuel Yeboahot, a fellegvári klub ghánai nyersgyémántját.

A visszavágó augusztus 25-én lesz a Fellegváron, a CFR egy győzelemmel zsinórban negyedik évben jut egy európai kupa csoportkörébe, ami plusz hat meccse mellett minimum 3 millió eurós bevételt is jelent. És nagyon benne van a pakliban, hogy idén is csak a vasutasok játszhatnak ősszel is nemzetközi kupameccset, miután a Craiova hazai pályán nem bírt az izraeli Hapoel Beer-Sevával, a FCSB pedig egyenesen kikapott a norvég Vikingtől.

Európa Konferencia-liga, play-off, első mérkőzés:

Hirdetés

NK Maribor–Kolozsvári CFR 0-0

Universitatea Craiova–Hapoel Beer-Seva 1-1 (Ivan 75. – 11-esből, illetve Hatuel 70.)

FCSB–Viking Stavanger 1-2 (Coman 3., illetve Kabran 5., Björshol 35.)

Hirdetés