fotó: Beliczay László/Székelyhon

Megérkezett Ditróba a harmadik Srí Lanka-i vendégmunkás, ő is a pékségben dolgozik majd

Vajon ismét fellángolnak az indulatok a gyergyószéki településen?

Hirdetés

Hétfő este Bukarestből megérkezett Gyergyóditróba egy harmadik Srí Lanka-i vendégmunkás, aki szintén a Ditrói Pékségben dolgozik majd, de nem a kenyérsütödében, hanem a péksüteményes részlegen.

Köllő Katalin, a cég ügyvezetője szerint folyamatban van a harmadik vendégmunkás alkalmazása, az egészségügyi vizsgálatok, csütörtökön pedig már munkába is állhat.

A férfi egyébként két másik kollégájával – akik miatt az utóbbi hetekben az égig csaptak az indulatok Ditróban –, Gyergyószentmiklóson laknak majd a következőkben, onnan járnak Ditróba dolgozni.

A pékség ügyvezetője azt mondja, a harmadik férfi azért jött Romániába dolgozni, hogy otthon, Srí Lankán, ahol a kedvese várja, házat építhessen.

Ditróban közben elkészült az a petíció, amelyről a tíz nappal ezelőtt tartott falugyűlésen döntöttek a helybéliek, és amelyet a Ditrói Pékségnek nyújtanak majd be, hogy a cég vezetőségének részletezzék sérelmeiket és elvárásaikat a Ditrói Pékség munkaerő-alkalmazási politikájával kapcoslatban. Puskás Elemér polgármester azt mondta a Székelyhonnak, hogy a településen lényegesen javult a hangulat és megnyugodni látszanak a kedélyek. Nemsokára kiderül, hogy az újabb vendégmunkások érkezése felforrósítja-e a hangulatot, a pékség ugyanis a három Srí Lanka-in kívül még négy nepáli vendégmunkást is alkalmazni kíván.

Hirdetés