Kép: Riti József Attila

Megérkezett a videobíró a kolozsvári fociba

A csúcstehnológia segítségével CFR 1-1-es döntetlent játszott a Sevilla ellen az Európa Ligában.

Hirdetés

Az európai topligák csapatai sem győzni járnak a fellegvári stadionba ebben a szezonban, a CFR kellemetlen fociját ezúttal a Európa Liga ötszörös győztese, a spanyol Sevilla tapasztalta meg.

Az európai kupák tavaszi egyenes kieséses szakaszába története során másodszor eljutó román bajnok szinte teljes telt ház, több mint 17 ezer néző előtt harcolt egyenrangú félként egy olyan csapattal, amely tavaly nyáron 178 millió eurót költött játékosvásárlásra.

A főszereplő azonban ezúttal az UEFA videobíró-rendszere (VAR), amely a második félidő mindhárom kulcshelyzetében kisegítette Deniz Aytekin játékvezetőt. Főleg a CFR góljánál volt döntő a szerepre, a német bíró ugyanis nem látta Jules Koundé kezezését, de amikor kollégái szóltak, hogy nézze csak meg jobban az ismétlést, már befújta a 11-est.

Amikor pedig a Sevilla szeretett volna 11-est kapni, a képernyőket bámuló bírók erősítették meg Aytekin döntését, hogy Damjan Djokovic nem kézzel blokkolta Lucas Ocampos lövését, majd Jueszef En-Nesziri egyenlítő góljánál is a VAR erősítette meg, hogy lesről szó sem volt.

A CFR győzelme csupán 12 percen múlt, és a jövő heti sevillai visszavágón is a Sevilla a jóval esélyesebb a továbbjutásra, 2020 első nemzetközi kupameccse azonban igazolta, hogy a kolozsvári csapat nem véletlenül menetelt idáig a július 10-én indult európai mérkőzésein, másrészt talán a kételkedők egy részét meggyőzte a videobíró szükségességéről.

Hirdetés

Európa Liga, a legjobb 16 közé jutásért, első mérkőzés:
Kolozsvári CFR–Sevilla FC 1-1

Gólszerzők: Deac (59. – 11-esből), illetve En-Nesziri (83.)

Hirdetés