Meg vannak mentve az égési sérüléseket szenvedett betegek: a minisztérium bizottságokat hoz létre

Amelyek két órán belül eldöntik, hogy külföldre kell-e szállítani kezelésre a súlyos eseteket.

Hirdetés

Más országokban, ha van egy probléma, igyekeznek megoldani azt, hogy ne legyen probléma. Nálunk bizottságokat állítanak fel, amitől a probléma nem oldódik meg, de legalább vannak bizottságaink.

Így tesz most az egészségügyi minisztérium is. A Colectiv-tragédia megmutatta ugyanis, hogy a hazai egészségügy egyáltalán nincs felkészülve a súlyos égési sérüléseket szenvedett páciensek kezelésére, a Colectiv-tragédia 5. évfordulója, valamint a Piatra Neamț-i kórháztűz – a tűzben megsérült orvost ezúttal is külföldre, Brüsszelbe kellett küldeni kezelésre – pedig megmutatta, hogy 5 év alatt az égvilágon semmi sem változott.

Sebaj, mert Nelu Tătaru egészségügy-miniszter jött egy rendelettel, aminek értelmében az égési sérüléseket kezelő hazai kórházakban külön bizottságokat kell felállítani, amely a páciens kezelőorvosából, egy intenzív terápiás orvosból és egy plasztikai sebészből áll, és amelynek az a feladata, hogy két órán belül eldöntse, a súlyos égési sérüléseket szenvedett beteget külföldre kell-e szállítani vagy sem.

A külföldi kezelés számláit elvileg az egészségügyi minisztérium fizeti, a betegek szállításáról pedig a belügyminisztérium (a katonaság) gondoskodik majd.

Szép példa ez a hazai problémamegoldásra…

Hirdetés