Még négy évig kormányozni akarnak, közben még egy kormányhatározatot sem tudtak rendesen közzétenni

Rossz szöveg jelent meg a Hivatalos Közlönyben. Hiába, mások a prioritások.

Hirdetés

Úgy tűnik, a kormány már annyira belefeledkezett abba, hogy a kormányzó liberálisok jelenlegi népszerűségét a parlamenti mandátumok szintjén négy évre konzerváló előre hozott választásokat kényszerítsen ki, hogy az olyan apró-cseprő dolgokat, mint a kormányzás menetének szakszerű biztosítása, már csupán úri huncutságnak tekinti.

A saját megbuktatását foggal-körömmel kiprovokáló kabinet a múlt heti bizalmi szavazás előestéjén, február 4-én összesen 25 sürgősségi kormányrendeletet fogadott el, köztük azt is, amely az iskolájukba ingázni kényszerülő diákok utazási költségeinek megtérítéséről szól.

Ez kedden meg is jelent a Hivatalos Közlönyben – csak éppen köszönet nem volt benne.

Mint ugyanis kiderült, a megjelent szövegnek nem sok köze volt ahhoz, amit a kormány elfogadott.

A Hivatalos Közlönyből ugyanis az derül ki, hogy csupán a közúti tömegközlekedést igénybe vevő diákok utazási költségeit számolják el, miközben a kormány azt ígérte: minden diák költségeit megtérítik.

Hirdetés

Az Országos Diáktanács rögtön jelezte is, hogy itt bizony diszkriminációról van szó a vonattal ingázó diákokkal szemben.

Monica Anisie oktatási miniszter erre elkezdte a tűzoltást. Szerinte az történt, hogy véletlenül egy korábbi változatot küldtek el a Hivatalos Közlönynek a kormány által elfogadott végleges szöveg helyett, és szerdán már meg is jelenik az új, immár helyes változat.

Remélhetőleg tényleg tudnak majd időt szakítani a hiba kijavítására az előre hozott választás kiprovokálását célzó bősz igyekezet közepette.

Hirdetés