Még egy rekord: 1 fertőzött 1 nap alatt 3-szor szökött meg a kórházból!

Az eset Gyulafehérváron történt, két nappal a szigorú karantén bevezetése előtt. És nem lett jó vége.

Hirdetés

Vasárnap szent napján három segélyhívás is befutott a gyulafehérvári rendőrségre. Az első mindjárt vasárnap reggel: hogy egy koronafertőzött beteg kapta magát és lelépett a kórházból. Nosza, a rendőrség elindult a forró nyomon és el is csípte a vírusos szökevényt, mégpedig az utcán.

A második hívás délidőben futott be: hogy a csavargó kedvű beteg megint olajra lépett. A rendőrök ismét a nyomába eredtek, ám ezúttal nem sétálgatás közben kapták el, hanem az otthonában.

A harmadik hívás este hét óra tájban zavarta meg a lélegzetvételnyi időre vágyó rendőröket. Halló, rendőrség, tudjuk, hogy hihetetlen, de az az úr, aki ma már kétszer megszökött, ismét köddé vált. A rendőrök, mit tehettek volna, megint nekivágtak és megint otthon találták a fertőző illetőt.

Csak elképzelni tudjuk, hogy néztek a közegek a szökdöső polgárra. A konkrétumok: a férfit harmadszor is visszavitték a kórházba, aztán eljárást indítottak ellene, a járvány megfékezésének akadályoztatása okán.

Annyit azért megjegyzünk: az elmúlt hónapokban helyi rendőr szokott silbakolni a gyulafehérvári fertőző osztály előtt. Egy ideje viszont már nem. Hogy miért nem (az események fényében), rejtély.

Hirdetés